Je kunt je probleemanalytische ei helemaal kwijt
Werken bij Innocision | Testimonial Stijn Hagen en Joseph Dakdan
Joseph en Stijn zijn alumni van de TU Delft. Joseph is na zijn opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek in 2016 gestart bij Innocision als consultant en is sinds 2022 partner.

Stijn is in 2019 gestart als Consultant Innovatie na zijn opleiding Technische bestuurskunde.

In dit dubbelinterview vertellen ze over hun carrière en wat hen beweegt als technische professionals in het innovatie adviesvak.
Het is al even geleden, maar hoe kwamen jullie bij de TU Delft terecht?
Stijn: Op de middelbare school deed ik Natuur & Techniek en ik vond het zonde om niet naar de TU te gaan. Op de open dagen van de opleidingen sprak het publiek bij technische bestuurskunde mij het meest aan. Daarnaast leek het mij geweldig om technologie te verbinden met beleid door maatschappelijke problemen te analyseren en de effectiviteit van een oplossing te berekenen.

Joseph: Ik had ook aanleg voor natuur- en wiskunde maar ik wilde niet een 'harde' technische opleiding gaan doen. Daarnaast wilde ik eigenlijk straaljagerpiloot worden maar helaas was mijn gehoor onvoldoende. Bij lucht- en ruimtevaarttechniek kon ik deze talenten en interesses mooi combineren.

Wat was voor jou belangrijk toen je je oriënteerde op een baan?
Stijn: Veel collega-studenten gingen na de bachelorfase voor een master of voor een rol bij een overheids- of adviesorganisatie. Ik had het studeren wel gezien en ik wilde mijzelf ontwikkelen door te gaan werken. Ik was op zoek naar een rol waar ik met een ervaren collega dagelijks kon optrekken om een vak te leren. Daarom sprak het associate programma van Innocision mij direct aan. Ook de mogelijkheid om door te groeien naar een rol als consultant motiveerde mij om zo veel als mogelijk meters te maken in de associate fase.

Joseph: Veel medestudenten gingen richting consultancy; banken; olie en gas. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor pure luchtvaart- en ruimtevaart in Nederland beperkt. Daar heb ik desondanks wel naar gekeken, maar de corporate sfeer daarvan sprak mij niet aan. Ik ben daarom naar kleinschalige (advies)ondernemingen gaan kijken. Zo ben ik uiteindelijk bij Innocision terechtgekomen.
Wat sprak je aan bij Innocision?
Stijn: Bij Innocision heb je direct een veelzijdige klantenportefeuille en eigenlijk is dat ideaal voor iemand die van afwisseling houdt. Sterker nog, ik heb ADD en die afwisseling maakt dat mijn ADD geen rol speelt in mijn dagelijks werk.

Joseph: In de opleiding werd IT steeds belangrijker gemaakt en dat leek mij ook gaaf in mijn toekomstige carrière. Dat maakte Innocision erg interessant. Ik zocht een rol in de IT zonder zelf te hoeven programmeren en dat bood Innocision.

Waar haal je nu voldoening uit?
Stijn: Ik kan heel erg mijn ei kwijt in de probleemanalytische kanten van dit werk. In de opleiding had je zo nu en dan programmeeropdrachten. Dat maakt dat mijn inlevingsvermogen nu hoog is, als ik met productontwikkelaars aan tafel zit. Dat begrip is cruciaal om voor de projecten waaraan wij werken financiering te organiseren.

Joseph: Bij lucht- en ruimtevaarttechniek leer je een probleem multidisciplinair te benaderen en dat komt in mijn dagelijkse werk ook terug. Voor de financiering van de innovatieprojecten van mijn klanten moet je praten met productontwikkeling; finance en directie om uiteindelijk tot een plan te komen. Daarnaast ben ik keer op keer gefascineerd door wat onze klanten kunnen doen. Het is heel leuk om zo te kunnen genieten van wat de ontwikkelaars maken. Er is eigenlijk niemand die zo veel beeld heeft bij de technologische ontwikkelingen in Nederland als wij. Dat voelt gaaf.


Waarom zou je een baan bij Innocision aanraden?
Stijn: In het associate programma leer je, wat mij betreft, meer in de eerste drie maanden dan vier jaar op school. Daarnaast is de vrijheid van hoe en wanneer je je werk doet heel fijn, zolang je het resultaat maar haalt. Kortom: vrijheid én verantwoordelijkheid.

Joseph: Dan zeg ik: de sfeer. Het is een overzichtelijke organisatie waarin je absoluut geen nummer bent. Het is een hechte groep die elkaar echt kent en helpt.
Word associate innovatie bij Innocision!
Met jouw technische kennis; inzicht en analytische vaardigheden kun je IT organisaties klein en groot vooruit helpen. Innocision biedt jou deze mogelijkheid als associate consultant. Vanaf dag één ga je in gesprek met de verschillende disciplines binnen onze klanten om zowel innovatie en financiering te organiseren.© All Right Reserved. My company Inc.
e-mail us: hello@company.cc