Concreet bijdragen aan succesvolle innovaties
Werken bij Innocision | Testimonial Wouter van 't Hof en Eelco van Laviere
Wouter en Eelco zijn beiden alumni van de master Management of Innovation van de Rotterdam School of Management. Wouter is sinds 2012 werkzaam bij Innocision en sinds 2019 partner. Eelco is in 2018 als consultant innovatie bij Innocision gestart. In dit dubbelinterview vertellen zij over hun carrière en wat hun beweegt in het innovatie adviesvak.
Het is al even geleden, maar hoe kwam je bij Management of Innovation (MoI) terecht?
Wouter: Na mijn master Marketing Management wilde ik mij verder ontwikkelen en koos ik ervoor MoI te gaan doen. Het was ook mooi dat ik mijn scripties voor beide opleidingen in één kon combineren. Ik vond het casewerk in de opleiding erg leuk. Daarin vond ik de combinatie van theorie en praktijk mooi. Het was fascinerend om te onderzoeken waarom productinnovaties (niet) slagen en wat je kunt doen om de slagingskans te vergroten.

Eelco: Ik vond MoI het meest op de toekomstgericht. Dat sprak mij aan. Dat een vriend van mij die master ook ging doen, hielp ook. Uiteindelijk is het een goede keus gebleken. Ik vond de materie erg interessant. Vooral hoe standaardisatie in technologie tot stand komt is mij bijgebleven. Voor mij geldt ook dat de cases gaaf waren. Het bedrijfsbezoek bij Océ in Limburg was voor mij een van de hoogtepunten.

Wouter, wat was voor jou belangrijk toen je je oriënteerde op een baan?
Wouter: Ik zocht een baan die aansloot bij mijn opleidingsachtergrond. Een rol als Consultant Innovatie past daar natuurlijk perfect bij. Ik was blij om de vacature destijds op een jobboard te vinden.

En Eelco, wat sprak je aan bij Innocision?
Eelco: Toen ik op gesprek kwam bij Innocision sprak de vriendschappelijke sfeer mij direct aan. Daarnaast werd mij ook autonomie beloofd en daar was ik in het bijzonder naar op zoek. Ik heb in de sollicitatiefase ook de mogelijkheid gekregen mee te gaan met een klantbezoek om zo een indruk te krijgen van het werk. Fijn dat er zoveel moeite gedaan werd om mij een compleet beeld van het werk te geven.
Wouter, waar haal je nu voldoening uit?
Wouter: Bij de ontwikkeling van fysieke producten is R&D gescheiden van productie. Dat is bij IT meestal niet. Daarom is het voor veel IT organisaties een uitdaging succesvol te innoveren. Het is altijd strijden om resources. Een andere uitdaging is het iteratieve werken met korte termijnplanningen binnen software ontwikkeling. Daar kunnen visieontwikkeling en lange termijn productplanning de dupe van zijn en dat komt innovatie zeker niet ten goede. Ik vind het gaaf om in deze spanningsvelden een rol te spelen voor mijn klanten zodat hun innovatieprojecten een hogere kans van slagen hebben. Daarbij leveren we ook een concreet resultaat: financiering voor de R&D projecten. Ons advies verdwijnt dus niet in een la. Het is verbonden met de financiering van de organisatie en dus een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

Eelco, waarom zou je een baan bij Innocision aanraden?
Eelco: Als je het leuk vind om bij veel verschillende IT bedrijven in de keuken te kijken is dit een hele gave rol. De diversiteit in je portefeuille is groot: van appontwikkelaars voor kerken tot energiebedrijven. Afgezien van de inhoud is de sfeer bij Innocision ook uniek. Het team is hecht, we geloven heilig in het motto 'Work hard, play hard'. Tegelijkertijd is het werk goed te combineren met je privéleven.

Word associate innovatie bij Innocision!
Als Management of Innovation alumnus wil je ongetwijfeld vanaf dag één impact maken met het werk dat je doet. Bij Innocision kan dat. Een rol als associate in ons innovatie adviesbedrijf betekent dat je direct aan de slag gaat met innovatieprojecten van onze klanten in de IT.

© All Right Reserved. My company Inc.
e-mail us: hello@company.cc