'Ik vind het belangrijk om impact te maken.'
Werken bij Innocision | Testimonial Thijs Fassaert
Thijs is Finance & Investments alumnus van de Rotterdam School of Management en sinds 2013 Consultant Innovatie bij Innocision. Sinds 2019 is hij ook partner. In dit interview vertelt hij over zijn carrière en wat hem beweegt als finance professional in het innovatie adviesvak.
Het is al even geleden, maar hoe kwam je bij Finance & Investments terecht?
Tijdens mijn bachelor Bedrijfskunde gingen de kwantitatieve vakken mij erg goed af. Met dat in gedachte ging ik op zoek naar een master. Ik probeerde mij tegelijkertijd een voorstelling te maken van een carrière na de master. Zo kwam ik erachter dat de carrière vooruitzichten bij Accounting & Financial Management mij minder aanspraken. Daarom koos ik voor Finance en Investments. Zo kon ik mijn talent doorontwikkelen en had ik een goede basis voor rollen in het bedrijfsleven die mij wel aanspraken.

Wat was voor jou belangrijk toen je je oriënteerde op een baan?
Toen ik afstudeerde kwamen we net uit de bankencrisis en die heeft de banken veel imagoschade opgeleverd. Daarnaast had ik ook interesse in rollen die breder waren dan finance. Ik keek daarom vanaf het begin verder dan alleen financiële partijen. Tijdens de oriënterende gesprekken kwam ik erachter dat er een groot verschil is tussen werken bij een grote en een kleine organisatie. Voor beiden valt er natuurlijk iets te zeggen, maar de kans om grote impact te hebben op een kleine organisatie sprak mij erg aan.

Wat sprak je aan bij Innocision?
Via mijn bijbaan als student kwam Innocision bij mij in beeld en ik voelde mij meteen een vis in het water in het vakgebied IT. Wat de klanten van Innocision doen vond ik werkelijk geweldig en dat is nog steeds zo! Dat heeft ongetwijfeld te maken met mijn 'exacte' aard en interesse voor technische snufjes, van apps tot domotica. Daarnaast is het voor dit vak belangrijk bedrijfskundig en financieel onderlegd te zijn. Met andere woorden: de baan bij Innocision sloot goed aan op mijn interesses, talenten en mijn behoefte om veel impact te maken.

Waar haal je nu voldoening uit?
Het geeft mij iedere dag weer een kick om concrete resultaten voor mijn klanten te bereiken.
Mijn impact op de financiering van de klant is onmiskenbaar. Bij ieder project willen we steeds weer de optimale financiering organiseren en maximaal rendement halen uit de investering. Je kijkt door een specifieke bril naar de projecten van een klant. Je voegt een abstractieniveau toe en je vat het in een model. Dat gebruik je als instrument voor de uiteindelijke financiering. Daarnaast is de afwisseling tussen mijn grote en kleine klanten ook fijn. Voor een grote organisatie speel je een faciliterende rol en voor een kleine is alles wat we doen per definitie een strategisch onderwerp. Zo maak ik op verschillende manieren mijn klanten blij.

Waarom zou je een baan bij Innocision aanraden?
Als je als finance professional grote impact wil maken en resultaatgericht bent, is het een gave uitdaging om voor Innocision te werken. En als je affiniteit hebt met technologie, gaat er geen dag voorbij dat je niet geïnspireerd wordt om iets moois neer te zetten.
Word associate innovatie bij Innocision!
Als afgestudeerd finance professional wil je ongetwijfeld vanaf dag één impact maken met het werk dat je doet. Bij Innocision kan dat. Een rol als associate in ons innovatie adviesbedrijf betekent dat je direct aan de slag gaat met financieringsprojecten van onze klanten in de ICT.

© All Right Reserved. My company Inc.
e-mail us: hello@company.cc